[rev_slider_vc alias=”fooldalbannerb”]

A baseball sapka viselése egész modern dolognak számít,
de tudtad hogy már több mint másfél évszázados története van ?!

Az első sapkákat Brooklyn Excelsiors csapata viselte az NABBP(National Association of Base Ball Players) bajnokságán az 1860 évben.
Ez a sapi már olyan tulajdonságokkal rendelkezett mint a mai modern sapik, hosszú merev napellenző és gombbal a tetején.
Valójában ez a baseball sapkák egyik kezdetleges még kiforratlan verziójának tekinthetjük.

Baseball sapkák útja a sport pályáktól az “utcáig” fokozatos folyamat volt amit több tényező is befolyásolt. Népszerűségét leginkább az 1980-as években alapozták meg. Ebben az időszakban nagyon népszerű volt ez a viselet mind a színészek mind a zenészek körében.
Emlékezzünk csak vissza Magnumra a hawai nyomozóra akinek szinte a fejére nőtt a sapi.
Az MTV (és itt nem a magyar tévére gondolok :))) ) akkori térhódításával inkább már a divat és az esztétika játszott szerepet, a fiatalok láthatták hogyan öltözködnek kezdvenc művészeik és már szabadok követhették ezeket a divat irányzatokat.
Akkoriban a baseball sapkát(flat peak – lapos sildes) inkább a hip-hop-al társították, ebben nagy szerepe volt olyan zenészeknek és csapatoknak mint pl. a Beastie Boys, vagy Tupac… és ez a trend a mai napig folytatódik.

Szerencsére a baseball sapkák a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek, a divatkedvelők körében és reméljük hogy ez még egy jópár évtizedig így is marad.

Ma már nagyon sokfajta baseball sapkát lehet beszerezni, a legnépszerűbb modellek mellett, mint a fullcap és trucker és flatpeak.
A gyártók gondoltak rá hogy senki se maradjon ki!
Az utóbbi pár évben elérhetővé tették a munkavédelmi baseball sapkákat, amiben a védelmet egy cserélhető törésálló műanyag burok adja. Full extrás sapik között meg kell említeni a szénszálas anyagokból készült varrásmentes sapikat, ami igen igéretesen hangzik ha belegondolunk hogy milyen fejlődésen ment keresztül ez a fejfedő…..és a történetnek itt még nincs vége.

Legnépszerűbb sapkáink :

Jól látható hogy milyen fejlődésen ment keresztül az elmúlt közel másfél évszázadban.

az első baseball sapik
snyders jockey baseball caps 1875